Welkom op de webstek van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn !

Het ontwerp van deze webpagina beantwoordt de wil een moderne, functionele en interactieve presentatie van de sociale acties van het O.C.M.W. van Etterbeek te presenteren.
" Elke persoon heeft recht op maatschappelijke
dienstverlening. Deze heeft als doel eenieder de
mogelijkheid te bieden een leven te leiden dat
beantwoord aan de menselijke waardigheid. "


Art. 1 van de organieke wet van 8 juli 1976 van de O.C.M.W.'s


 

Is het ondenkbaar dat bepaalde personen, in het aanzien van de complexiteit van de administratieve stappen, ontmoedigd zijn en afstand doen van het ter gelde brengen van hun rechten? De hele bevolking heeft het recht om geïnformeerd te zijn van de dynamische actie van het O.C.M.W., ten voordele van de medeburgers die de problemen in het kader van z'n missie hebben: dienst professionele herinschakeling, dienst gezinshelpsters, verblijf van ouderen, …

Teveel mensen denken dat de sociale actie van het O.C.M.W. gelimiteerd is tot het toekennen van een financiële hulp. Maar na een individuele analyse van de sociale situatie van de gebruiker kan de hulp ook andere vormen aannemen : verschillende begeleidingen zijn op deze site gepresenteerd in de rubriek hulp aan personen.

De taak van het O.C.M.W. bestaat ook uit het bewerkstelligen van de professionele herinschakeling van de gebruikers, voornamelijk van jongeren. Ze wordt vergemakkelijkt door het Internet dat de mogelijke werknemers inlicht over de voordelen die het in dienst nemen van een uitkeringsgerechtigde met zich meebrengt.

U zult bovendien hier ons beleidsprogramma voor de volgende legislatuur vinden.

Goede reis op de site van het O.C.M.W. van Etterbeek en aarzel niet om opmerkingen, vragen of overdenkingen met ons mee te delen op het email-adres info@cpas-etterbeek.be.

De leden van het Vast Bureau

 

(Het is belangrijk te vermelden dat alle medewerkers van het O.C.M.W. die in contact zijn met de gebruikers gebonden zijn door het beroepsgeheim.)

 

Document acties

Vorige maand november 2022 Volgende maand

november
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930